Wiadomości

Kartacze na Lukoilu


W maju oferta fast food na 26 z 116 stacji Lukoil została rozszerzona o tradycyjny produkt regionalny Suwalszczyzny i Podlasia: kartacze.

Na recepturę kartacza, przez wielu mylonego z pyzą mięsną, składa się masa mączno-ziemniaczana oraz nadzienie z mielonego mięsa wieprzowo-wołowego z warzywami. Podobno nazwa i kształt tej potrawy pochodzą od  naboju. Od 1 maja kartacze - odgrzewane na opiekaczu (grillu kontaktowym), dzięki czemu ich skórka jest rumiana i chrupiąca - to kolejny produkt rozszerzający ofertę fast food o produkty inne niż hot dogi. Hot dogi w szerokiej ofercie kiełbasek proponowane są na wszystkich 116 stacjach Lukoil.

- Większość stacji Lukoil oferuje oprócz tego tortille, zapiekanki, panini, na wybranych stacjach mamy świeże kanapki, jak również w sprzedaży kanapki marki Pierre Baquette. Na wybranych stacjach tranzytowych dostępne są też dania kuchni polskiej typu: bigos, żurek, fasolka po bretońsku - informuje miesięcznik "Paliwa Płynne"  Monika Pasek Koordynator ds. marketingu AMIC POLSKA Sp. z o.o. (daw. Lukoil Polska).

Więcej o planach rozwojowych AMIC (daw. Lukoil) w Polsce czytaj w czerwcowym wydaniu miesięcznika „Paliwa Płynne”

Jeżeli szukasz oferty franczyzowej dla swej stacji, odwiedź za rok XXIV Międzynarodowe Targi STACJA PALIW 2017 w warszawskiej EXPO XXI

Wróć