Wiadomości

Jakie kolory wpływają na pobudzenie apetytu oraz lepszy nastrój gości w restauracji? – specjalnie dla Polskiej Izby Paliw Płynnych Aleksandry Potrykus-Wincza, Country Manager Poland & Baltics MOOD.


Chcąc przyciągnąć klienta do restauracji, przede wszystkim koncentrujemy się na smacznej kuchni. Warto jednak zadbać o odpowiednie wnętrze naszego lokalu.

Oprócz oryginalnych i praktycznych rozwiązań architektonicznych, powinniśmy położyć szczególny nacisk na dobór odpowiednich barw i kolorów. Dlaczego? Dlatego, że kolorystyka wnętrza odgrywa ogromną rolę w budowaniu wyjątkowego klimatu i nastroju, który przekłada się na zwiększony apetyt gości oraz większe przychody restauracji.

Selekcja kolorów wnętrza restauracji, jest istotnym etapem kreowania charakteru lokalu. Powszechnie wiadomo, iż barwami możemy optycznie modyfikować proporcje pomieszczeń, uwidaczniać dobre i ukrywać słabe strony, bądź też wyraźnie zaznaczać strefy funkcjonalne restauracji. Nie każdy jednak wie, że kolory w dość dużym stopniu wpływają na sferę psychologiczną klienta, mają przełożenie na jego doznania oraz odczucia, a co za tym idzie przekładają się na jego decyzje oraz opinie na temat doświadczeń konsumenckich. [...]

WIĘCEJ czytaj w majowym wydaniu miesięcznika "Paliwa Płynne"; Jeżeli szukasz kompleksowej oferty aranżacji lokalu gastronomicznego, marketingu sensorycznego, znajdziesz ją podczas organizowanych wyłącznie przez Polską Izbę Paliw Płynnych XXIV Międzynarodowych Targów STACJA PALIW 2017, w dniach 17-19 maja 2017 r., na terenie EXPO XXI, Warszawa, ul. Prądzyńskiego 12/14

Wróć